Sous Vide jednoducho
ProduktyV modernej gastronómii veľmi žiadaný spôsob prípravy, ktorý zaistí lepšie prepojenie chutí a otvorí nové možnosti.
Výhody Sous VideČo je sús vide
Sous vide je v modernej gastronómii veľmi žiadaný spôsob prípravy, ktorý zaistí lepšie prepojenie chutí a otvorí nové možnosti.
Tento spôsob úpravy ponecháva potraviny veľmi mäkké a ich organoleptické a nutričné hodnoty zostávajú nezmenené na rozdiel od tradičného spôsobu varenia.
Navyše tento spôsob varenia nevyžaduje pridávanie oleja a tukov, pripravované jedlá sú potom ľahšie a napriek tomu veľmi chutné.
Medzi ďalšie výhody vákuového varenia patrí značná redukcia straty hmotnosti potravín, ktorá sa pri bežnom spôsobe varenia pohybuje od 30% až po 7% pri vákuovom varení.
Ďalšou výhodou je úspora času v riadení kuchyne, pretože tento spôsob varenia nevyžaduje priebežné intervencie šéfkuchára, ktorý sa tak môže venovať ostatným činnostiam.
Sous vide varenie je vhodné na prípravu mäsa, rýb, zeleniny, ovocia, krémov, omáčok atď.
Sous Vide varenie
Tento steak bol usmažený na klasickej panvici
Tento bol niekoľko hodín
varený v sous vide pri 52°
Výhody Sous Vide
Pre zdravie
- Zabráni baktériám v šírení
- Zdravé varenie bez tuku
Pre jedlo
- Zvýraznenie chuti jedla
- Zabráni vyparovaniu
Pre gastro
- Väčšie porcie, väčšie marže
- Potraviny v sáčkoch vydržia dlhšie
Pre úsporu
- Prenosné na akúkoľvek vaňu
- Funkcia ECO pre úsporu energie
Varič sous vide VAKUK
Užívateľsky veľmi príjemný varič, ktorý je súčasne určený pre profesionálny kulinársky priemysel. Od Mexika po Južnú Afriku, od Európy po Austráliu patrí vákuové varenie k najpokrokovejším a najžiadanejším technikám varenia na svete. Zvoľte si zdravé varenie, zvoľte si prístroj Vákuk firmy IMATECH.
Varič VAKUK je prenositeľný a tak ho môžete používať v rôznych nádobách, presne podľa vašich potrieb. Kvalitné nerezové prevedenie vám zaistí nielen ľahkú údržbu ale splní aj prísne hygienické normy.
Produkty